Социологически проучвания в САЩ  показват, че според американците инфлацията е

...
Социологически проучвания в САЩ  показват, че според американците инфлацията е
Коментари Харесай

За американците инфлацията е основен проблем за икономическото възстановяване след Covid-19

Социологически изследвания в САЩ  демонстрират, че съгласно американците инфлацията е главният проблем  и опасност за икономическото възобновяване след Covid-19.

Преди да излязат последните данни за равнището на инфлацията в Съединени американски щати през април президентът Джо Байдън приказва за аргументите, довели до повишаване на цените и опитите на американската администрация да укроти този развой.

След като за месец март беше маркирана инфлация от 8,5% преди Министерството на труда да заяви данните за месец април, президентът Джо Байдън побърза да съобщи,че намаляването на цените е главен приоритет.

Според него Covid пандемията и войнатав Украйна са основните причини  инфлацията в  Съединени американски щати да стигне до най-високото равнище за последните повече от 40 години. Той  декларира,че сега се разглежда  анулацията на някои от митата на китайския импорт за това да помогне за управление на  потребителските  цени, тъй като макар ниското равнище на безработица (3,6%) високите сметки за  бензин и храна подкопават заплатите и провокират безпокойствие.

Байдън подчертава върху напъните на администрацията да понижи разноските за медикаменти отпускани с рецепта и с настояването да увеличи налозите за най-богатите американци, което евентуално няма да се случи, само че може би ще бъде от изгода за изборите през ноември.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР